Büyük fedakârlık

24 Kasım 2020
328 - Kişi Okudu

Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu, milli ve manevi değerlerimizi, iyi insan ve vatandaş olmayı öğreten, vatan ve millet sevgisini aşılayan, çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ulaştıran öğretmenlerimize armağan edilen, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Vatan, bayrak sevdalısı nesiller yetiştiren, Türkiye’yi yeni baştan küresel bir güç olarak ortaya çıkaracak nesillerimizin yetişmesine vesile olacak öğretmenlerimize gönül kapımız sürekli açıktır. Küresel bir salgın haline gelen Covid-19 pandemisi sürecinde tüm dünyada eğitimden, ekonomiye, tarımdan toplumsal dinamiklere kadar derin izler bıraktı. Bu süreçte her zaman fedakarlıklarına şahit olduğumuz öğretmenlerimiz yine üzerlerine düşen görevi yerine getirdi ve şu günlerde de çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almaları için fedakârca görev yapmaya devam etmekteler.

Covid-19 salgını döneminde de her şart ve koşulda öğrencisinin iyi olma halini önceliklendiren ve kendini buna adamış, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı emanet ettiğimiz istiklâl ve istikbalimizin teminatı, sevgi, merhamet ve fedakârlığın timsali öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’ nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.